Türkiye'den 1.5 milyon dolarlık lobi anlaşması

Türkiye'nin, ABD'deki lobi faaliyetleri için yeni bir şirketle anlaştığı belirtildi. Geçmişte Başkan Donald Trump için de çalıştığı bilinen Brian Ballard'ın lobi şirketi ile 1.5 milyon dolarlık anlaşma yapıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye, ABD'de eski ulusal güvenlik danışmanı Michael Flynn'in lobi firmasıyla ilişkilerinin soruşturulduğu bir dönemde, yeni bir firmayla 1.5 milyon dolarlık bir lobicilik anlaşması imzaladı. Firmanın sahibi, ABD Başkanı Donald Trump'ın emlak şirketleri ve seçim kampanyası için lobi yaptığı bilinen Brian Ballard.

TRUMP'IN YAKIN DOSTU

Washington'da etkili Politico sitesinin haberine göre, Türkiye ile Ballard Partners şirketi arasındaki kontrat cuma günü imzalandı. Trump'la hâlâ görüştüğü bilinen Ballard, kısa bir yazılı açıklama yaparak, "Şirketin büyüyen uluslararası etkisi konusunda heyecanlıyım. Bu önemli Amerikan ve NATO müttefiki ile birlikte çalışmayı iple çekiyorum" dedi.

ESKİ KONGRE ÜYESİ WEXLER TEMSİL EDECEK

Türkiye'yi şirket adına temsil edecek kişiyse, 1997-2010 arasında Kongre üyeliği yapan ve Temsilciler Meclisi'nde yaklaşık 20 yıl önce Türkiye Dostluk Grubu'nu kuran Robert Wexler. Eski Demokrat partili Wexler, Türkiye'yi temsil edeceği yeni görevi hakkında "Amerikan güvenlik çıkarları konusunda kritik önem taşıyan her konuda Türkiye kilit bir oyuncu. Çıkarlarımız zaman zaman aynı olmasa da, kendimi bu farklılıklara aşmaya vereceğim" dedi. Wexler, ortak çıkarları IŞİD ve El Kaide'nin yok edilmesi, İsrail-Filistin barışı, enerji güvenliği, sığınmacılar ve bölgedeki Amerikan askeri stratejisi olarak sıraladı.

POLITICO: TARTIŞMALI BİR MÜŞTERİ

Politico sitesiyse, Türkiye'nin Ballard Partners sitesinin 'en tartışmalı yabancı müşterisi' olabileceğini yazdı. Haberde, Washington'da Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın korumalarıyla göstericiler arasında yaşanan kavga ve Flynn ile ilgili tartışmalar hatırlatıldı. (Dış Haberler)