Saldırıdan sonra yalan haber patlaması!

İngiltere’nin Manchester kentinde, yaşanan patlama sonrasında bazı gazetelerde ve sosyal medyada büyük bir bilgi kirliliği yaşanıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR -  İngiltere'de patlama sonrası yalan haber karmaşası yaşanıyor. Başka yerlerde ve zamanlarda çekilmiş fotoğraflardaki kişiler saldırı kurbanları gibi gösteriliyor.

Örneğin Daily Mail gazetesinin ana sayfasına da yansıyan bu fotoğraftaki kravatlı genç iddia edildiği gibi konserde değildi.

res1

res2

Yalan haberin kaynağı, annesi olduğunu iddia eden bir hesabın attığı tweet... İşin aslı bu genç, "ReportOfTheWeek" ismiyle Youtube'da program yapan bir oyuncu.

res3

Daily Express gazetesi ise yine yalan bir tweet'e dayanarak saldırının ardından Manchester'daki Oldham Hastanesi yakınlarında silahlı bir saldırganın görüldüğünü duyurdu. Aslında böyle bir saldırgan yoktu. Yalnız olduğu belirtilen saldırgan konser salonunda ölmüştü.

r4

Saldırı sırasında konser veren ünlü şarkıcı Ariana Grande'yi yaralı halde gösteren fotoğraf da sahteydi. Fotoğraf iki yıl önce bir film setinde çekilmişti. Olaydan fiziksel olarak zarar görmeyen Grande sosyal medya hesabından, "Yıkıldım, bu üzüntüyü kalbimin en derininde hissediyorum. Çok ama çok üzgünüm, söyleyecek bir şey bulamıyorum" diyerek üzüntüsünü ifade etmişti.

r5

Aynı şekilde, saldırı sonrası kaybolduğu belirtilen çocuklardan bazılarının fotoğrafları da gerçeği yansıtmıyordu. Örneğin bu çocuk saldırı sırasında orada değildi. Fotoğrafı, Down Sendromlu çocuklar için hazırlanan bir katalogdan alınarak sosyal medyada kullanıldı. (Kaynak: Hürriyet)