İngiltere: Saldırganın kimliğini biliyoruz

İngiltere Başbakanı May, Manchester saldırısıyla ilgili yaptığı basın toplantısında, saldırganın kimliğini bildiklerini açıkladı. İngiltere'de terör tehdit seviyesi en yüksek ikinci seviye olarak belirlendi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İngiltere başbakanı Theresa May, 22 kişinin öldüğü Manchester saldırısının ardından düzenlediği basın toplantısında, saldırganın kimliğinin polis tarafından bilindiğini açıkladı.  May, saldırganın kimliğinin emniyet güçleri tarafından bilindiğini ama henüz doğrulanamadığını açıkladı.

Saldırı nedeniyle seçim kampanyasına ara vermiş olan May, İngiltere'nin bugüne kadarki en ağır terör saldırısıyla karşı karşıya kaldığını söyledi. May, yaşananları 'vicdansız ve gençleri hedef alan korkakça bir saldırı' diye niteledi.

İngiltere Kraliçesi Elizabeth de hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı diledi.

23 YAŞINDAKİ ŞÜPHELİ GÖZALTINDA

Bu açıklamadan dakikalar sonraysa, Manchester polisi bombalı saldırı eylemiyle bağlantılı olarak 23 yaşındaki bir erkeğin gözaltına alındığını açıkladı. Kimliği kamuoyuyla paylaşılmayan şüpheli kentin güneyinde yakalandı. BBC, kısa süre içinde daha fazla gözaltı yapılmasının beklendiğini duyurdu.

İngiltere'de terör tehdit seviyesi en yüksek ikinci seviyeye çıkarılmış durumda. (Dış Haberler)

Manchester'da AVM boşaltıldıManchester'da AVM boşaltıldı

Manchester bombası vidayla doldurulmuş!Manchester bombası vidayla doldurulmuş!

Avrupa’daki terör saldırılarının kronolojisiAvrupa’daki terör saldırılarının kronolojisi

Londra'da bomba şüphesiLondra'da bomba şüphesi

İngiltere'de bombalı saldırı: 22 ölüİngiltere'de bombalı saldırı: 22 ölü