Manchester bombası vidayla doldurulmuş!

İngiltere'nin Manchester kentinde düzenlenen bombalı saldırının ayrıntıları ortaya çıkıyor. En az 22 kişinin ölümüne yol açan bombanın içine daha fazla hasar vermesi için metal ve vşda doldurulduğu belirtildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İngiltere, Manchester'da en az 22 kişinin hayatını kaybettiği bombalı saldırının ardından diken üstünde. Saldırı henüz üstlenen olmazken, başkent Londra'da da güvenlik önlemleri artırıldı. İşte şu ana dek bilinenler:

BOMBA FUAYEDE PATLADI

Saldırı, Amerikalı şarkıcı Ariana Grande'ın Manchester Arena'daki konserinin sonunda, TSİ 00.30'da, çok sayıda seyircinin alandan çıkmaya çalıştığı sırada fuayede bir bombanın patlatılmasıyla gerçekleştirildi. Ölenlerden bazıları çocuktu. En az 59 kişi de yaralandı. Yaralıların 19'unun durumu ağır.

Manchesterlı YPG savaşçısından mesajManchesterlı YPG savaşçısından mesaj

İÇİNE METAL VE VİDA DOLDURMUŞ

Reuters'a konuşan bir yetkili, bombanın içinde daha fazla hasara yol açması için metal parçalar ve vidalar doldurulduğunu söyledi.

BAZI ÇOCUKLAR KAYIP

Saldırının ardından konsere giden bazı çocuklardan hâlâ haber alınamıyor. Aileler sosyal medyada çocuklarının fotoğraflarını paylaşıyor.

SALDIRGANIN CESEDİ BULUNDU

Polis saldırının, cansız bedeni olay yerinde bulunan bir erkek tarafından düzenlendiğini açıkladı. Saldırganın örgüt bağlantısı araştırılıyor.

IŞİD BAĞLANTILI SİTELER KUTLADI

Saldırıyı henüz herhangi bir örgüt üstlenmezken, The Independent gazetesine göre IŞİD bağlantılı sitelerde kutlama mesajları yayımlandı.

Saldırıdan sonra yalan haber patlaması!Saldırıdan sonra yalan haber patlaması!

SEÇİM KAMPANYALARI ASKIDA

Erken seçimlere hazırlanan ülkede Başbakan Theresa May ve İşçi Partisi lideri Jeremy Corbyn seçim kampanyalarını askıya aldı.

LONDRA'DA ÖNLEM

Manchester saldırısının ardından Londra'da bu sabah Victoria otobüs terminalinde şüpheli paket bulunurken, Londra Belediye Başkanı Sadık Han kentte artık sokaklarda daha fazla polis konuşlandırılacağını söyledi.

TRUMP'TAN DAYANIŞMA

ABD Başkanı Donald Trump, saldırının ardından İsrail-Filistin ziyaretinde yaptığı konuşmada, İngiliz halkına başsağlığı dileyerek "Bu kötücül ideoloji son bulmalı" dedi. (Dış Haberler)