İngiltere'de bombalı saldırı: 22 ölü

İngiltere’nin Manchester kentinde Ariana Grande konserinin bitiminde patlama oldu. İngiliz polisi, patlamada 22 kişinin öldüğünü, 59 kişinin de yaralandığını açıkladı. Ölenlerin çoğunun 13-18 yaş aralığında olduğu belirtiliyor. İngiltere Başbakanı May, ilk açıklamasında "Bu korkunç bir terör saldırısı" ifadesini kullandı. İntihar saldırısı ihtimali üzerinde duruluyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İngiltere'nin Manchester kentinde yer alan konser alanı Manchester Arena'da patlama oldu. Patlamanın, ABD'li şarkıcı Ariana Grande'nin konser salonundaki etkinliğin bitiminin hemen ardından gerçekleştiği belirtildi. İngiliz polisi, patlamada çoğunluğu çocuk 22 kişinin öldüğünü, 59 kişinin de yaralandığını açıkladı. Konser alanındaki binlerce kişi tahliye edildi.

Konserin düzenlendiği Manchester Arena yönetimi de bir açıklama yayınladı ve konser bitiminde yaşanan patlamanın salonun dışındaki alanda olduğu belirtildi.

"Çivi bombası" ile intihar saldırısı düzenlenmiş olabileceği belirtiliyor.

Görgü tanıklarına göre birinci patlama konserin sonunda ve ikinci patlama konser salonunun dışında oldu.

Yerel saatle 22.35'te (TSİ:00.35) meydana gelen patlamada, şarkıcı Ariana Grande'nin yaralanmadığı duyuruldu.

MAY: KORKUNÇ BİR TERÖR SALDIRISI

İngiltere Başbakanı May, ilk açıklamasında "Bu korkunç bir terör saldırısı" ifadesini kullandı.

İngiliz İç Güvenlik Bakanı Ben Wallace da olayı bir saldırı olarak nitelendirdi.

ingiltere

Manchester'ın Belediye Başkanı Andy Burnham Twitter'dan yaptığı açıklamada "Kalbim yakınlarını kaybedenlerle beraber, cesur acil servisimizi takdir ediyorum. Muhteşem şehrimiz için korkunç bir geceydi" dedi.

(HABER MERKEZİ/REUTERS)

Avrupa’daki terör saldırılarının kronolojisiAvrupa’daki terör saldırılarının kronolojisi