Almanya Adalet Bakanlığı'na baskın girişimi

Almanya'da, nefret söylemiyle igili yasa tasarısını protesto eden ırkçı grup, Adalet Bakanlığı'na baskın girişiminde bulundu. Kiralık kamyonla binaya gelen grup, merdivenle içeri girmeye çalıştı

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Almanya’da, “Identitären Bewegung” isimli sağcı grup, Adalet Bakanlığı binasına baskın girişiminde bulundu.

“Identitären Bewegung” isimli ırkçı grup, Almanya Adalet Bakanı Heiko Maas’ın, sosyal medyada nefret söylemi, iftira ve hakaret paylaşımlarının kaldırılması yönündeki yasa girişimini protesto etti. 50 kişilik grup bakanlık binasına girmeye çalıştı.

KİRALIK KAMYONLA GİTTİLER

Polisin verdiği bilgilere göre, kiralık bir kamyonla bakanlık binasına giden grup, yanlarında getirdikleri merdivenle içeri girmeye çalıştı. Polisin girişimi engellemesi üzerine bakanlığın girişini kapatan göstericiler, Maas’ı “Maas gitmeli”,"Direniş”, “Avrupa kapıları kapat” şeklinde sloganlar attılar. Grubu engelleyen polisin bir kişiyi gözaltına aldığı öğrenildi.

ALMANYA'NIN İSTİLA EDİLDİĞİNİ SAVUNUYORLAR

Anayasayı Koruma Teşkilatı tarafından izlendiği belirtilen “Identitären Bewegung” grubu, Almanya’nın yabancılar tarafından "istila" edildiğini öne sürüyor.

Kendilerini kısaca Pegida olarak nitelendiren “Yurtsever Avrupalılar Batının İslamlaşmasına Karşı” taraftarlarını “Almanya için utanç vesilesi” olarak nitelendiren ve yabancı karşıtlarına karşı tavır koyan Adalet Bakanı Heiko Maas, uzun bir süredir ırkçıların hedefinde. Maas’ın, Alman ordusunda ortaya çıkan ırkçı bir yapılanmanın da eylem yapmayı planladığı siyasiler arasında olduğu ortaya çıkmıştı. (ALMANYA/DHA)