61 yaşındaki protestocu: Korumalar sayısız tekme attı

Washington'daki kavgada yaralanan 61 yaşındaki protestocu Seyid Rıza Dersimi: Boynundan tutulup yüzüne yumruk atılan bir kadına yardım etmek isterken beni yere yatırıp tekmelediler. Ölebilirdim. Bir dişim düştü, yemek yiyemiyorum.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın ABD ziyareti sırasında çıkan kavgada yaralanan eylemcilerden Seyid Rıza Dersimi, İngiliz gazetesi The Guardian'a yaşadıklarını anlattı. 61 yaşındaki Dersimi, yüzüne yediği tekmelerden dolayı bir dişinin düştüğünü, yemek yiyemediğini söyleyerek "Olacak iş değil. Bize tekme atıyorlardı, ölebilirdim. Burası Amerika. Bu, kabul edilemez ve beni üzen de bu" dedi.

'KÜFRETTİLER, TEKME ATTILAR'

1992'den bu yana Amerikan vatandaşı olan Dersimi, Erdoğan'ın korumalarını suçlayarak, takım elbiseli kişilerin yanlarına geldiğini anlattı. Dersimi, "Bize küfrettiler. Eşime, anneme, anneanneme küfrettiler" diye konuştu. Dersimi, bir kadının boynundan 'yakalanıp' yüzünde yumruk atıldığını görünce yardıma gitmeye çalıştığını ancak üç-dört kişinin kendisini yere itip üst üste tekme attığını söyledi. Dersimi, "Kalkamadım. Başımı kollarımla kapatmaya çalıştım. Tekmelerin ne kadar sürdüğünü bilmiyorum. Sonra ayağa kalktım, kan akıyordu" dedi.

'DİŞLERİM SALLANIYOR'

61 yaşındaki protestocu sonrasında ambulansla hastaneye götürüldüğünü, burnuna dikiş atıldığını, kafa travması için tedavi gördüğünü, bir dişinin düştüğünü ve birkaç dişinin sallandığını anlattı. Dersimi, "Yemek yiyemiyorum. Sadece yoğurt ve çorba tüketebiliyorum. Çiğneyemiyorum" diye konuştu. (Dış Haberler)

Erdoğan'ın korumaları gözaltına alınmışErdoğan'ın korumaları gözaltına alınmış

Erdoğan'a 'koruma' mektubu: Hesap sorunErdoğan'a 'koruma' mektubu: Hesap sorun

Erdoğan'ın kavga anındaki görüntüleri yayınlandıErdoğan'ın kavga anındaki görüntüleri yayınlandı

ABD Türkiye büyükelçisini bakanlığa çağırdıABD Türkiye büyükelçisini bakanlığa çağırdı

'Türkiye'nin ABD elçisi görevden alınsın''Türkiye'nin ABD elçisi görevden alınsın'

Washington Post: Erdoğan'ın korumaları yargılanmalıWashington Post: Erdoğan'ın korumaları yargılanmalı

Senatörlerden çağrı: Türkiye özür dilesinSenatörlerden çağrı: Türkiye özür dilesin

Huffington Post: Erdoğan'ın korumaları mafya gibi saldırdıHuffington Post: Erdoğan'ın korumaları mafya gibi saldırdı