'Tarihte hiçbir politikacıya böyle kötü davranılmadı'

ABD Başkanı Donald Trump, geçtiğimiz günlerde yaşanan FBI başkanını görevden almıştı. Bunun yankıları sürerken 2008 Başkanlık seçimlerinde yarışan John McCain, Trump'ın içine olduğu durumu "Watergate skandalı kadar büyük" olarak tanımladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD Başkanı Donald Trump, görevden aldığı FBI Başkanı James Comey ile Oval Ofis'te yaptığı bir toplantının tutanaklarının basına yansıması sonrası "azledilme" tartışmalarının odağında.

Söz konusu tutanaklara göre, Trump, Comey'den, eski ulusal güvenlik danışmanı Michael Flynn'in "Rusya iddialarını" içeren dosyasını kapatmasını istedi.

Medyaya yansıyan bu gelişme sonrası kendi partisi Cumhuriyetçiler içinden Rusya iddiaları ile ilgili bağımsız bir komisyon kurulmasını talep edenler oldu. Bazı Cumhuriyetçi siyasetçiler "azledilme" ifadesini dahi kullandı.

Başkan Trump ise Çarşamba günü Connecticut'ta ABD Sahil Güvenlik Akademisi'nde yaptığı konuşmada, medyayı eleştirerek, "Tarihte hiçbir politikacıya bana davranıldığı gibi kötü ve haksız davranılmadı" ifadesini kullandı.

Trump açıklamalarına, "Sakın ama sakın inandıklarınızdan vazgeçmeyin. Negatif konuşanların hayallerinize engel olmalarına izin vermeyin" cümleleriyle devam etti.

2008 Başkanlık seçimlerinde yarışan Cumhuriyetçi Başkan adayı John McCain, Trump'ın içine olduğu durumu "Watergate skandalı kadar büyük" olarak tanımladı.

Watergate Skandalı olarak tarihe geçen olaylar zinciri, 1972 yılında başlamış, basının siyasi casusluk, sabotaj ve rüşvet ağını ortaya çıkarmasının ardından, dönemin ABD Başkanı Richard Nixon'ın 1974'te istifa etmesiyle sonuçlanmıştı. (BBC Türkçe)