Almanya'dan AWACS açıklaması

Almanya ve Türkiye arasında İncirlik krizi hakkında Almanya Dışişleri Bakanı Gabriel, açıklama yaptı. Gabriel, erken uyarı uçakları AWACS'ları gündeme getirdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye ile Almanya arasında süren İncirlik Üssü’nde görevli askerleri ziyaret krizinde Almanya’dan yeni bir hamle geldi. ABD’de resmi temaslarda bulunan Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, Türkiye’den çekilme söz konusu olursa, bunun sadece İncirlik’te görevli askerleri kapsamayacağına belirtti.

Zeit Online’ın haberine göre, Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel ABD ziyaretinde yaptığı açıklamada, İncirlik ile NATO misyonu çerçevesinde Konya’da konuşlandırılan erken uyarı uçakları AWACS’ların birbiriyle bağlantılı olduğunu söyledi. Gabriel, "Bu entegre bir karar. Ben her iki konunun birbirinden ayrılmasının zor olduğunu düşünüyorum” dedi.

NATO kapsamında görev yapan erken uyarı uçağı AWACS’ların personelinin üçte biri Alman askerlerinden oluşuyor.

Almanya, İncirlik’te görevli askerlerin ziyaretine izin verilmemesi durumunda Tornado keşif uçakları ve 250 dolayındaki personelin başka bir yere kaydırılabileceğini açıklamıştı.

Almanya Başbakanı Angela Merkel, İncirlik’e alternatif olarak “Ürdün olasılıklardan biri” demişti. Alman kamu kanalı ZDF’ye konuşan Savunma Bakanı Ursula Von der Leyen, hafta sonunda Ürdün’e gideceğini ve Kral Abdullah ile konuyu görüşeceğini söyledi. (DHA)

NATO'dan İncirlik açıklaması: KarışmayızNATO'dan İncirlik açıklaması: Karışmayız

Almanya İncirlik'te ABD'den destek istediAlmanya İncirlik'te ABD'den destek istedi

Almanya-Türkiye ilişkilerinde gerilimin 5 kaynağıAlmanya-Türkiye ilişkilerinde gerilimin 5 kaynağı