'Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın korumalarına tutuklama kararı çıkabilir'

ABD'de, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı protesto edenlere yönelik saldırı hakkında ABD polisi açıklama yaptı. Saldırganların Erdoğan'ın korumaları çıkması durumunda tutuklayıp tutuklamayacakları sorulan yetkili "Ellerimizdeki herşeyi yapmaktan geri durmayacağız” cevabını verdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'de, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın protesto eden eylemcilere saldırdığı öne sürülen korumalar hakkında, tutuklama kararı çıkabileceği belirtildi.

Washington Hattı'nın haberine göre, yaşananlar ABD'li senatörler tepki gösterdi. Cumhuriyetçi Parti Arizona senatörü John McCain Twitter hesabından yaptığı açıklamada "Burası Amerika. Burada işleri böyle yapmıyoruz. Bu tip haydutça davranışların özürü olamaz” ifadelerini kullandı.

ABD Dışişleri Bakanlığı, Türk güvenlik personelinin karıştığı şiddet eylemlerinden Amerikan tarafının duyduğu rahatsızlığı Türk hükümetine iletti.

Bir diğer Cumhuriyetçi Parti senatörü Ben Sasse de, "Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu ülkenin konuşma özgürlüğü, din özgürlüğü, basın özgürlüğü ve protesto özgürlüğü üzerine kurulduğunu hatırlasa iyi olur” şeklinde paylaşım yaptı.

Basın toplantısı yapan Washington Emniyet Amiri, olayla ilgili soruları cevapladı. Yetkili, 2 kişinin tutukladığını ama ABD Dışişleri Bakanlığı'nın isteği ile bu kişilerin serbest bırakıldığı açıklandı.

Polis şefi, olayla ilgili birçok video bulunduğunu ve bu videolarla ilgili çalışmalar yapıldığını söyledi. Bu saldırganların Erdoğan’ın koruması olduğu ortaya çıkarsa bunlar hakkında tutuklama kararı çıkabileceğini belirtti.

Erdoğan'ın korumaları Washington'da protestoculara saldırdıErdoğan'ın korumaları Washington'da protestoculara saldırdı

Polis şefi, "Eğer bu saldırıyı yapanlar Türk korumalar, çalışanlar çıkarsa onları da tutuklayacak mısınız" sorusuna karşılık, böyle bir durumda "Ellerimizdeki herşeyi yapmaktan geri durmayacaklarını” cevabını verdi.