Ukrayna'dan sosyal medya yasağı

Ukrayna'da popüler bazı sitelere yasak getirildi. VK gibi Rus siteleri erişime engellendi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ukrayna'da en çok kullanılan sosyal medya sitesi VKontakte(VK) de dahil olmak üzere Rusya merkezli pek çok siteye erişim engeli getirildi.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko bugün, pek çok Rusya merkezli internet sitesine erişimi engelleyen kararnameyi imzaladı. Reuters'ın haberine göre kararnamede Facebook benzeri bir sosyal medya sitesi olan VK ve Odnoklassniki, arama motoru Yandex gibi Rusya merkezli pek çok siteye erişim engeli getirilmesi yer aldı.

EN ÇOK KULLANILAN SİTE

Poroşenko'nun giriş yasağı getirdiği siteler, Rusya merkezli olmasına karşın Ukrayna ve pek çok eski Sovyetler Birliği ülkesinde de oldukça popüler. Alexa & SimilarWeb'in 2017 araştırmasına göre Ukrayna'da en çok kullanılan sosyal medya sitesi VK.

VK

Öte yandan Ukrayna Ulusal Güvenlik ve Savunma Konseyi'nin aldığı kararla birlikte Rus basın kuruluşlarına da yasak getiriliği duyuruldu. Sputnik'de yer alan habere göre, karar doğrultusunda Rossiya Segodnya, Zvezda, TVS, Naşe Radio (Bizim Radyo), NTV Plus, RenTV, RBC gibi basın kuruluşlarının ülke içindeki yayınlarının ağ kullanımına kısıtlama getirildi. (DIŞ HABERLER)