Ege'de gerilim arttı: Atina'da 'Türkiye' alarmı

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Ege Denizi’nde icra ettiği Deniz Kurdu tatbikatı nedeniyle Yunanistan alarm durumuna geçti. Atina bölgeye savaş gemileri gönderirken Ege semalarında da gergin saatler yaşanıyor.

Google Haberlere Abone ol

LEFKOŞA - Ege’deki son gelişmeler Yunanistan’da tedirginliğe neden oldu. Atina’da yeni borç anlaşmasının parlamentoda tartışıldığı, Altın Şafak vekillerinin ana muhalefet partisi yetkililerine saldırdığı ve halkın sokaklara indiği bir esnada Ege’de hareketli saatler yaşanıyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Ege Denizi’nde icra ettiği Deniz Kurdu tatbikatı nedeniyle Türkiye’ye ait savaş gemileri belirli aralıklarla Yunanistan’a ait deniz unsurları ile karşı karşıya geliyor.

Geçtiğimiz saatlerde Türkiye’ye ait deniz unsurları Yunanistan’ın kıyılarına yakın mesafede bulunan Agathonisi yakınlarına ulaştı.

HAVADA DA GERGİNLİK

Bu olay karşısında alarm durumuna geçen Atina bölgeye savaş gemileri gönderdi ve TSK’nın tüm hareketlerini mercek altına aldı.

Aynı saatlerde Ege semalarında da gerginlik hakimdi.

Atina, dün 141 kez TSK’ya ait savaş uçaklarıNIN Yunanistan Hava Sahası'nı ihlal ettiğini açıkladı.

Ege’deki gerginlik Yunanistan medyasında geniş yer buluyor. Yunanistan medyası geçtiğimiz günlerde, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar’ın Atina ziyareti nedeniyle Türkiye’nin Ege’deki gerginliğe bir günlük ara verdiği bilgisini geçiyor. Ancak Akar’ın Atina’dan ayrılmasından sonra Ege’deki gerginlik yeniden yükselmeye başladı.

YUNANİSTAN DIŞİŞLERİ'NDEN UYARI

Son gelişmelerle ilgili Yunanistan Dışişleri Bakanlığı'ndan da uyarı mesajı geldi. Saatler önce yayınladığı mesajla Dışişleri Bakanlığı Türk-Yunan ilişkilerindeki son gelişmelere ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bu arada Atina'da önemli bir iddia gündeme geldi. Atina’nın perspektifinden Ankara’da Türk-Yunan diyaloğundan ve son Aleksis Çipras-Recep Tayyip Erdoğan zirvesinden ve bu zirvede alınan kararlardan hoşnutsuz olan çevreler var. Bu çevreler ikili ilişkileri baltalamak için yoğun çaba sarf ediyor.

Atina son gelişmeler ile ilgili Ankara’yı uyarırken Ege’nin savunulması noktasında tüm gerekli önlemlerin alınacağı mesajını geçiyor.