Duterte: Türkiye Avrupa'ya mı Asya'ya mı köprü olacak

Filipinler lideri Duterte, dün Çin'de Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştü. Duterte, "Türkiye, Asya'da mı yoksa Asya ile Avrupa arasında köprü mü olacağı konusunda kararsız" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 'İpek Yolu' olarak da bilinen 'Kuşak ve Yol Forumuna'  katılmak üzere Çin'in başkenti Pekin'de bulunan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Güneydoğu Asya ülkesi Filipinler'in Devlet Başkanı Rodrigo Duterte ile dün bir araya geldi. Duterte, "Türkiye, Asya'da mı yoksa Asya ile Avrupa arasında köprü mü olacağı konusunda kararsız" dedi.

Filipinler liderinden 'kliniklere': Sizi tokatlamak istiyorumFilipinler liderinden 'kliniklere': Sizi tokatlamak istiyorum

Filipinler merkezli ABS-CBN News'in haberine göre iki lider arasında yapılan görüşme toplam on dakika sürdü. Çin dönüşünde havalimanında gazetecilerin açıklamalarda bulunan Duterte, coğrafi olarak uzak olmalarına rağmen Türkiye ve Moğolistan'ın Güneydoğu Asya Uluslar Birliği'ne (ASEAN) katılımlarını destekleyeceklerini belirtti. Duterte iki ülke liderlerinin de ASEAN'a katılıma sıcak baktıklarını ekledi.

Duterte açıklamasının devamında, "Türkiye, Asya'da mı yoksa Asya ile Avrupa arasında köprü mü olacağı konusunda kararsız. Bu her zaman belirsiz bir konu oldu" ifadelerini kullandı. (DIŞ HABERLER)

Duterte: Politikacıları daha önce de helikopterden attım, gene atarımDuterte: Politikacıları daha önce de helikopterden attım, gene atarım

Filipinler Devlet Başkanı Duterte: Filipinler Devlet Başkanı Duterte: "Gazeteciler ölmeyi hak ediyor"