Suriye ordusu 5 yıldan sonra Şam'ın Kabun mahallesinde

Şam'ın doğusundaki Kabun mahallesinde Suriye ordusu kontrolü sağladı. Bölgede kalan bin 500 savaşçı ve ailesinin tahliye edileceği belirtildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Suriye'de savaşın başladığı ilk yıllardan beri silahlı grupların denetiminde bulunan başkent Şam'ın Kabun mahallesinde ordu kontrolü ele geçirdi. Kentin küçük bir bölgesinde, tahliye için bekleyen bin 500 silahlı muhalif ve onların ailelerinin olduğu belirtiliyor.

Ordunun yaklaşın iki aydır yoğun operasyonlar düzenlediği, Şam'ın doğusundaki Kabun mahallesinde Suriye ordusu kontrolü sağladı. Reuters'ın haberine göre bölgede küçük bir alanda bulunan bin 500 silahlı muhalif ve aileleri, varılan anlaşma doğrultusunda İdlib bölgesine götürülmek üzere tahliye edilecek. Bölgeye tahliye otobüslerinin sevk edildiği de bildirilenler arasında.

ÇATIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Ancak Şam'ın Kabun haricindeki bazı banliyölerinde hâlâ silahlı gruplar ve Suriye ordusu arasında çatışma devam ediyor. Kentin güneyindeki Yarmuk bölgesi çevresini ve doğusundaki Cobar ve Ayn Tarma gibi mahalleleri IŞİD ve silahlı muhalif gruplar kontrol etmekte. Ordunun Kabun kentinini almasından sonra bu bölgelere ağırlık vermesi bekleniyor. (DIŞ HABERLER)

Etiketler Suriye Şam kabun