İngiltere İşçi Partisi'nden 'en radikal' seçim manifestosu

İngiltere İşçi Partisi lideri Jeremy Corbyn, seçimlere radikal vaatler içeren manifesto ile hazırlanıyor. Vaatler arasında üniversite harçlarının tamamıyla kaldırılması ve saatlik minimum çalışma ücretinin 10 Sterlin’e yükseltilmesi de var.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İngiltere İşçi Partisi lideri Jeremy Corbyn, 8 Haziran’da İngiltere’de yapılacak erken seçimler öncesinde hazırladığı parti manifestosunda İngilizlerin yaşamlarını dönüştürmeyi vadetti.

Corbnyn’in manifestosu üniversite harçlarının tamamiyle kaldırılması, altyapı yatırımlarına ödenek sağlanması, demir yollarının yenileştirilmesi ve saatlik minimum çalışma ücretinin 10 Sterlin’e (yaklaşık 45 TL) yükseltilmesi gibi radikal maddeler içeriyor

İşçi Partisi’nin ayrıca yeni yerel enerji sağlayıcıları yaratarak Muhafazakarların şu anda okullara uyguladığı ödenek kesintisi ve kira artışlarına sınır konulması gibi konuları manifestosuna eklemesi bekleniyor.

Manifestonun tamamının önümüzdeki hafta açıklanması planlanıyor.

'1983'TEN SONRAKİ EN SOL MANiFESTO'

Düşünce Kuruluşu Fiscal Studies’in direktörü Paul Johnson Guardian gazetesine, hazırlanan manifestonun son 10 yılda ortaya çıkarılacak en radikal bildiri olduğunu söyledi. Manifestonun 1983 yılından bu yana partinin hazırladığı 'en sol' manifesto olduğu şeklinde yorumlanıyor.

Corbyn ise dün düzenlenen parti toplantısında, "Toplumumuzdaki çok sayıda insanın hayatını dönüştürmeyi vaddediyoruz. 8 Haziran’da yapılacak seçimler sadece birkaç azınlık için değil birçokları için olacak ve herkese iyi bir fırsat, iyi bir şans vermek istiyoruz. Hiç kimse yok sayılmayacak, unutulmayacak ve yalnız bırakılmayacak’’ diye konuştu

İşçi Partisi lideri bugün Londra’daki Düşünce Kuruluşu Chatham House’de yapacağı konuşma ile seçim kampanyasına devam etmeyi planlıyor. (Dış Haberler)