Tüm zamanların en çok retweet edilen tweet’i

Amerikalı bir lise öğrencisinin 'bir yıl boyu bedava nugget' dileği, Twitter'da en çok paylaşılan tweet rekorunun kırılmasıyla gerçek oldu. Carter Wilkinson'ın Wendy's firmasına attığı tweet, 3 milyondan fazla paylaşıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'de lise öğrencisi Carter Wilkerson’ın fast-food zinciri Wendys’den ücretsiz tavuk nugget talep ettiği tweet, tarihin en çok paylaşılan tweet'i oldu. #NuggsForCarter (Carter için nugget) etiketi altında 3 milyondan fazla tweet atıldı; Wilkerson bir yıllık bedava nugget kazandı.

Tweet rekoruna giden süreç, Navadalı lise öğrencisi Wilkerson'ın 6 Nisan'da Amerikan fast food şirketi Wendy'se attığı "Wendy's, bir senelik bedava nugget kazanmak için ne kadar retweet gerekli?" mesajıyla başladı. Bu tweet Wendy's'in sosyal medya yetkilisinin gözünden kaçmadı; şirketin kurumsal hesabından '18 milyon' yanıtı geldi.

gg

Bunun üzerine 'Olmuş bil' yazan lise öğrencisi, kampanyasına tüm dünyayı dahil etmeyi başardı. Söz konusu etiketin altında 3 milyonu aşkın tweet paylaşılırken, Microsoft ve Amazon da Carter'a destek verdi. Twitter yöneticilerinin rekor kırıldığını açıklamasının ardından, Wendy's 18 milyon sayısına ulaşılamasa da Carter'a bir yıl boyu bedava nugget verileceğini açıkladı. (Dış Haberler)