İsrail'den Erdoğan'a tepki

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'hukuk tanımazlık' eleştirisi İsrail'in tepkisini çekti. İsrail Dışişleri Erdoğan'ı, 'Kendi ülkesinde sistematik olarak insan haklarını ihlal edenler' nitelemesiyle eleştirdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İsrail, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın 'hukuk tanımazlık' eleştirisine tepki gösterdi. İsrail Dışişleri'nden yapılan açıklamada, "Kendi ülkesinde sistematik olarak insan haklarını ihlal edenler, bölgedeki tek demokrasiye ahlak dersi vermemeli" denildi.

Açıklamanın devamında, Erdoğan'ın "İsrail Kudüs'ü Müslümansız yaşatmaya devam ediyor" sözlerine yanıt olarak da, "İsrail Yahudiler, Müslümanlar ve Hristiyanların tam ibadet özgürlüğünü sürekli olarak koruma altına alır ve kendisine karşı temelsiz iftiralara rağmen böyle yapmaya da devam edecektir."

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Erdoğan dün  Kudüs Vakıfları Toplantısı’nda yaptığı konuşmada İsrail'e yüklenerek, şu ifadeleri kullanmıştı: "Hiç kimse hukukun üzerinde değildir. ancak Filistin meselesinde yıllardır üstünlerin hukuku işliyor. İsrail hukuk tanımazlığını sürdürüyor. İsrail bu gücü nereden buluyor? İsrail yaptığı katliamların karşılıksız kalacağını biliyor. Cezasız kalan here suç faili daha da azgınlaştırır." (Dış Haberler)

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas'ın yeni siyaset belgesi önemli bir adımCumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas'ın yeni siyaset belgesi önemli bir adım