Öldürülen gencin anma törenine ateş açıldı

ABD'de öldürülen bir genç için düzenlenen anma törenine ateş açıldı. Saldırıda 2 kişi yaşamını yitirdi, 8 kişi de yaralandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'nin Chicago kentinde dün sabah öldürülen genç için, aynı gün arkadaşları tarafından anma töreni düzelendi. 2 saldırgan törene katılanlara ateş açtı. Saldırıda 2 kişi hayatını kaybederken, 8 kişi yaralandı.

26 yaşındaki Daniel Cardova, Chicago kentindeki Brighton Park bölgesinde park halindeki araçların arasında, silahla vurularak öldürülmüş halde bulundu.

Aynı gün Cardova için toplanan bir grup, mumlar ve kalp şeklinde balonlarla anma töreni düzenledi. Yerel saatle 17.20 sıralarında, ellerinde uzun namlulu silahlarla ortaya çıkan 2 kişi, tören için toplanan gruba ateş açtı.

Saldırıda vurulan 10 kişiden kişiden 2'si hayatını kaybetti. Yaralıların tamamının yaşlarının 19 ile 26 arasında değiştiği ve hayati tehlikelerinin bulunmadığı öğrenildi. Saldırganlar ise yakalanamadı.

'ASKERİ TİP SİLAHLAR KULLANIYORLAR'

Emniyet Amiri Kevin Navarro, anma göreni yapan gençlere düzenlenen saldırıyı "Chicago sokaklarındaki çetelerin küstah bir şiddet eylemi daha" olarak değerlendirdi.

Bir diğer yetkili Kevin Ryan ise, düşman çetelerin giderek daha fazla askeri tipte ve güçte silahlar kullanmaya başladığını vurguladı. Saldırganların tespiti için çalışmaların sürdüğü belirtilmesine rağmen, henüz gözaltına alınan olmadı.

POLİSLERE DE ATEŞ AÇILMIŞTI

Pazar sabahı yaşanan olaydan daha beş gün önce de, yine Brighton Park'ın güneydoğusunda kalan bölgede 2 polis açılan ateşte yaralanmıştı. Basına açıklama yapan yetkili Kevin Navarro, henüz bu saldırıların bağlantılı olduğu kanaatinde bulunmadıklarını söyledi.

Saldırıların bölgede etkin olan uyuşturucu çeteleri tarafından düzenlendiği tahmin ediliyor. (DHA)