Gerillalar futbol takımı kuruyor: Barış FK

Kolombiya'da FARC gerillaları silahsızlanma alanlarında 'Barış FK' ismiyle futbol kulübü kuruyor. FARC yetkilileri kulübün zaman içinde Kolombiya Futbol Federasyonu tarafından düzenlenen turnuvalara katılmasını bekliyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Toprak reformu için on yıllardır silahlı mücadele veren Kolombiya Devrimci Silahlı Güçleri (FARC) gerillaları, hükümetle varılan barış anlaşmasının ardından, sivil hayata adaptasyon amacıyla futbol kulübü kuruyor.

FARC üyeleri, eski gerillalar ve sivillerin kuracağı futbol takımına La Paz FC (Barış FK) ismi verildi. FARC yetkilileri kulübün zaman içinde Kolombiya Futbol Federasyonu tarafından düzenlenen turnuvalara katılabilmesini umduklarını söyledi. Eski gerilla lideri Walter Mendoza kulübe dair, "Biz FARC savaşçılarının sivil hayata uyum sağlamasını ve bir futbol kulübü içinde savaş mağdurlarıyla buluşabilmesini amaçlıyoruz" ifadelerini kullandı.

Silah bırakan FARC gerillalarının yeni hayatından karelerSilah bırakan FARC gerillalarının yeni hayatından kareler

'ASKERİ VE SİYASİNİN YANI SIRA SPOR KANADI'

Venezuela merkezli TeleSur'un haberine göre FARC ve Kolombiya hükümeti gerillaların enerji ve tutkularının spora aktarılmasının ulusal barış anlaşmasına katkı sağlamasını umuyor. Projenin başındaki isimlerden olan avukat Felix Mora Ortiz, Kolombiya gazetesi El Espectador gazetesine yaptığı açıklamada "FARC'ın ideolojik ve askeri kanadı olduğu kadar Spor kanadını da geliştirme kapasitesi olduğunu biliyordum" dedi.

Müzakerelerin ardından silahsız siyasi bir harekete dönüşmeyi amaçlayan FARC gerillaları varılan anlaşma kapsamında silah bırakıp 'Yeşil Bölge' adı verilen alanlara geçiş yapıyor. Her ne kadar tüm gerillalar silah bırakmamış olsa da bölgelere geçişler devam ediyor. Yeşil Bölgelerde gerillaların sivil hayata adapte olabilmesi için pek çok spor alanı da bulunuyor. (DIŞ HABERLER)

FARC'ın silahsızlanma kampı görüntülendiFARC'ın silahsızlanma kampı görüntülendi

FARC tutukluları açlık grevindeFARC tutukluları açlık grevinde