Stalingrad kahramanı, Nazi cinayetinden yargılanıyor!

Stalingrad gazisi 94 yaşındaki Boris Steklyar hakkında Ukrayna'da 'kasıtlı adam öldürme' suçundan dava açıldı. Davada Steklyar, 1952 yılında Nazi işbirlikçisi bir örgütün üyesi bir yazarı öldürmekten suçlanıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ukrayna'da 94 yaşındaki 2'inci Dünya Savaşı gazisi hakkında, 1952 yılında, savaşta Nazilerle işbirliği yapmış bir yazarın ölümünden dolayı cinayet davası açıldı. Ukraynalı bir Yahudi asker ve eski KGB görevlisi Boris Steklyar, 'kasıtlı adam öldürme' ile suçlanıyor.

Ukrayna Başsavcılığı tarafından açılan davada Steklyar, 2'inci Dünya Savaşı sırasında yoğunlukla Sovyetler Birliği'ne karşı savaşan ırkçı Ukrayna İsyan Ordusu'na yakınlığı ile bilinen sanatçı Nil Khasevich'i öldürmekle suçlanıyor. Ukrayna İsyan Ordusu, Sovyetler Birliği'nin zaferinden sonra hemen tasfiye edilmedi ve SSCB tarafından yasadışı ilan edilen örgüt ile çatışmalar savaşın ardından bir süre daha devam etti.

Ukrayna'da Naziler II. Dünya Savaşı anıtını yıktıUkrayna'da Naziler II. Dünya Savaşı anıtını yıktı

'İNTİHAR ETTİ' İDDİASI

RT'de yer alan habere göre, Steklyar 1942-43 yılları arasında süren Stalingrad savaşından Doğu Almanya'ya kadar pek çok yerde savaştı. Savaşın ardından Nazilerle işbirliği yaptıkları gerekçesiyle Sovyetler Birliği'nde yasaklı olan Ukrayna İsyan Ordusu ve Ukrayna Milliyetçileri Organizasyonu gibi örgütlerde KGB ajanı olarak görev yapan Steklyar tarafından yapılan açıklamada Khasevich'in ölümü kendi elinden olmadığı yer alıyor. Steklyar, Khasevich'in önce teslim olmak isteyen iki arkadaşını ardından da kendini vurduğunu öne sürüyor. (DIŞ HABERLER)