İngiltere'de 'Prens öldü mü' alarmı

İngiltere'de Kraliçe Elizabeth ve Prens Philip'in sağlık durumu hakkındaki söylentiler gündeme oturdu. The Sun gazetesinin 'Prens öldü' başlıklı bir haber paylaşması ve ardından hemen silmesi iddiaların yayılmasına neden oldu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İngiltere Kraliyet Ailesi'nin yaşadığı Londra'daki Buckingham Sarayı'nda dün akşam sıcak saatler yaşandı. Dün gece saatlerinde sarayda 'acil toplantı' adıyla düzenlenen toplantının Kraliçe Elizabeth ve eşi Prens Philip'in sağlık durumuyla ilgili olduğu iddia edildi.

'PRENS ÖLDÜ' TWEET'İ

İngiliz gazetesi The Sun'ın 'Prens Philip 95 yaşında hayatını kaybetti, Edinburgh Dükü Philip nasıl öldü?' başlığı ile yayınladığı ancak sonra hemen sildiği haber İngiltere'nin gündemine geldi. Dün gece 3 sularında Sarayın en üst düzey yetkilileri acil bir toplantıya çağrıldı. İngiltere basını toplantıyı ‘’çok olağan dışı’’ olarak yorumlarken Saray’daki kaynaklar Kraliçe 2’inci Elizabeth ve eşi Prens Philip’in sağlığı ile ilgili alarm yaratacak bir durumun olmadığını açıkladı.

BUGÜN AÇILIŞA KATILACAK

BBC’nin aktardığına göre bugün Kraliçe 2’inci Elizabeth İngiltere Başbakanı Theresa May’i Buckingham Sarayı’nda kabul edecek. Görüşmede ise Kraliçe, genel seçimlerden önce Parlamento’nun fesh edilmesine resmi olarak onay verecek. Prens Philip’in ise bugün Lord Kriket Sahası’da bir açılışa davetli olduğu bildirildi. (DIŞ HABERLER | DHA)