Erbil: Bağımsızlıktan dönüş yok

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Güvenlik Konseyi Müsteşarı Mesrur Barzani: Bağımsızlık referandumuyla milletin düşüncesine başvuruluyor. Geri dönüş yok.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi, bu yıl bitmeden düzenlenmesi planlanan bağımsızlık referandumunu tartışmaya devam ediyor. Referanduma destek için Ekim 2015'ten bu yana kapalı olan bölgesel parlamentonun yeniden açılmasını şart koşan Kürt partilerine iktidardaki Kürdistan Demokrat Partisi'nden tepki geldi.

'HALKA SORUYORUZ'

Kürdistan Bölgesi Güvenlik Konseyi Müsteşarı Mesrur Barzani, parlamento görüşünün şart olmadığını ima ederek, "Referandumla milletin düşüncesine başvuruluyor" dedi. Kürdistan Öğrenciler Birliği'nin Erbil'de düzenlediği bağımsızlığa destek konferansında konuşan Barzani şu ifadeleri kullandı:

"Referandum milletin düşüncesidir, millet ise parlamento başta olmak üzere ülkemizle ilgili verilecek her türlü kararın meşruiyet kaynağıdır. Referandumun yapılmasını istemeyen ya da bunun şahıs veya belli partilerin görüşü olduğunu iddia edenler için, referandumla milletin düşüncesine başvuruluyor."

'GERİ DÖNÜŞ YOK'

Barzani, "Referandumun düzenlenmemesi için bahane bulanları dinlemeyeceğiz. Geri dönüş yok" dedi. "Bağımsızlık süreci çoktan başladı" diyen Barzani, "Şu an bu yönde adımlar atıyoruz ve inşallah o noktaya kısa süre içinde geleceğiz. Referandum, daha önce konuştuğumuz ve planladığımız gibi bu yıl düzenlenecek" diye konuştu. (Dış Haberler)