Sınava girmeden önce mutlaka koklayın!

Biberiyenin hafızayı geliştirdiği kanıtlandı. İngiltere'de yapılan bir araştırmada, sınav ortamında biberiye kokusu alan öğrenciler daha başarılı oldu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Shakespeare'in ünlü oyunu Hamlet'te, Ophelia'nın "İşte biberiye, unutulmamak için" sözlerinin 'doğruluğu' kanıtlandı. İngiltere'deki Northumbria Üniversitesi'nde yapılan bir araştırmaya göre, sınavlardan önce biberiye koklayan öğrenciler hafıza testlerinde yüzde 5 ila yüzde 7 oranında daha başarılı sonuçlar aldı.

Araştırma, 10-11 yaşlarındaki 40 örenci üzerinde yapıldı. Bir grup biberiye yağı kokusu bulunan bir odada, diğeri de biberiye bulunmayan bir odada hafıza testlerine tabi tutuldu. Öğrenciler bu sırada kokuyla ilgili bir hafıza testinden geçirildiklerini bilmiyordu.

Test sonuçlarında, biberiye koklayan öğrencilerin hafızasının koklamayanlardan yüzde 5 ila 7 oranında daha iyi olduğu ortaya çıktı. Araştırmacılar, yetişkinlerde de benzer sonuçlar aldıklarını açıkladı.

Biberiyenin hafızayı geliştirdiğine yüzlerce yıldır inanılıyor. Antik Yunan medeniyetinde öğrencilerin sınavlara biberiye ile girdikleri biliniyor. (Dış Haberler)