Malezya'da iki Türk tutuklandı

Malezya'da iki Türk vatandaşı tutuklandı. Avukatları, Gülen bağlantısı iddiasını reddetti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Asya ülkesi Malezya'da iki Türk vatandaşı tutuklandı. Türk okulu Time International School'un müdürü Turgay Karaman ile esnaf İhsan Aslan, ulusal güvenliği tehdit etmekle suçlanıyor. Avukatları, Fethullah Gülen bağlantısına dair iddiaları reddetti.

Karaman ile Aslan'ın tutuklandığı, Kuala Lumpur Emniyet Müdürü Halid Abu Bakar tarafından Twitter'dan duyuruldu. Abu Bakar, ikilinin ceza kanununun 'terör faaliyetleri'yle ilgili maddesiyle suçlandığını belirtti.

GÖRÜNTÜLER SOSYAL MEDYADA YAYILINCA TEYİT GELDİ

Karaman'ın bir otoparkta plakasız bir araca beş kişi tarafından bindirilmesinin güvenlik kamerasına takılan görüntüleri sosyal medyada yayılmış, bir arkadaşı da Karaman'ın 'kaybolduğu' yönünde polise şikâyette bulunmuştu. Aslan'ın eşi de kendisinden bir günden uzun süredir haber alamaması sonrası emniyete başvurmuştu. Polis teyidinin ancak bu gelişmelerin ardından gelmesi dikkat çekti.

İKİ TÜRK DAHA 'KAYBOLUP' İADE EDİLMİŞTİ...

İkilinin Fethullah Gülen'le bağlantılı olduğu öne sürülürken, Karaman'ın avukatı Rosli Dahlan bu iddiayı reddederek "Onlar akademisyen. Haklarında Gülen'le bağlantılı bir suçlama yok" dedi. Dahlan Reuters'a yaptığı açıklamada, yaşananların ekim ayında haklarında kayıp ihbarı yapılan ve sonradan Gülen bağlantısı gerekçesiyle Türkiye'ye sınırdışı edildikleri ortaya çıkan iki Türk'ün durumuna benzediğini söyledi.

'İADE EDİLİRLERSE İŞKENCE GÖRÜRLER'

İnsan Hakları İzleme örgütü de konuyla ilgili yazılı açıklama yaptı. Örgütün Asya Direktör Yardımcısı Phil Robertson, "Türkiye'ye iade edilirlerse gözaltında işkence görecekleri kesin. Ve mahkeme süreci orada yürütülürse, adil yargılama standartlarının altında kalan bir davaya tabi tutulacaklar" ifadelerini kullandı. (Dış Haberler)