Hindistan'dan Erdoğan'a ret

Hindistan, Türkiye'nin Keşmir sorununda Pakistan'la diyaloğa arabuluculuk yapma önerisine karşı çıktı. Hindistan Dışişleri Sözcüsü Baglay, "[Türk tarafına] Terör konusunda herhangi bir gerekçe olamayacağını söyledik" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Hindistan ziyareti sırasında ortaya attığı Keşmir sorununda arabuluculuk önerisi reddedildi. Hindistan, Pakistan'la yaşanan sorunun 'iki ülke arasındaki sınır ötesi terörizm' olduğunu belirtti.

Erdoğan dün Yeni Delhi'de, 'Her iki ülkenin de dostu olan Türkiye’nin, Keşmir’de dökülen kanı durdurmak için Hindistan ve Pakistan arasındaki diyaloğu güçlendirmeyi' önermişti.

Hint gazetesi The Indian Express'in haberine göre Hindistan, Erdoğan’ın bu önerisini iki lider arasında gerçekleştirilen görüşmede, 'Keşmir'in terör odaklı ikili bir sorun olması' gerekçesiyle reddetti.

Buna göre Erdoğan’ın önerisi, Keşmir konusunda Hindistan’ın duruşunun net olduğunu belirten Hindistan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Gopal Baglay’ın, “Biz terör ve Keşmir konusunda tavrımızı Türk tarafına ilettik. Terör konusunda herhangi bir gerekçe olamayacağını söyledik. Keşmir’de yaşananları terör olarak adlandırıyoruz" sözleriyle reddedildi. (Dış Haberler)