Kuzey Kore: İsrail, yasadışı nükleer sahibi tek ülke

Kuzey Kore'den İsrail'e yanıt: ABD himayesindeki İsrail yasadışı nükleer silah sahibi tek ülkedir.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İsrail Savunma Bakanı Avigdor Lieberman'ın Pyongyang yönetimini 'deli ve radikal bir grup' olarak tanımlamasının ardından Kuzey Kore yönetiminden cevap geldi. Kuzey Kore'den yapılan açıklamada İsrail'in ABD himayesinde yasadışı nükleer geliştirdiği yer aldı.

İbranice haber sitesi Walla'da yer alan röportajda Lieberman, Kuzey Kore'nin dünyadaki istikrarı zayıflattığını ve çılgın radikal bir grup tarafından yönetildiğini söyledi. Son nükleer testlerle birlikte Kuzey Kore'nin 'kırmızı çizgiyi' aştığını belirten İsrail Savunma Bakanı'nın sözlerini Kuzey Kore Dışişleri Bakanlığı 'nükleer silah' üzerinden yanıtladı. Bakanlık, "İsrail, ABD himayesinde Ortadoğu'da yasadışı nükleer silah sahibi olan tek ülkedir. Bu iftira eden İsrail her fırsatta Kuzey Kore'nin nükleer caydırıcılığına saldırmaktadır" dedi.

Öte yandan ABD ile Kuzey Kore arasında devam eden gerginlik tırmanmakta. ABD donanmasının en büyük filosunun yönünü Kore yarımadasına çevirmesi ve Çin'in Kuzey Kore sınırına askeri yığınak yapmasıyla beraber bölgede gerginlik son yılların en üst seviyesinde. (DIŞ HABERLER)

Kuzey Kore'den balistik füze denemesiKuzey Kore'den balistik füze denemesi

ABD: Kuzey Kore'ye askeri müdahaleye hazırızABD: Kuzey Kore'ye askeri müdahaleye hazırız