'IŞİD İsrail'den özür diledi'

Eski İsrail savunma bakanı Moşe Ya'alon'dan iddia: IŞİD İsrail'e ateş açtı ve özür diledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İsrail'in eski genelkurmay başkanı ve savunma bakanı Moşe Ya'alon, IŞİD'in geçen yıl İsrail ordusuna ateş açtıktan sonra özür dilediğini öne sürdü. Ya'alon, İsrail'in Suriye politikasını değerlendirdiği bir söyleşide, "Kısa süre önce yaşanan bir vakada IŞİD ateş açtı ve özür diledi" iddiasında bulundu.

İsrail yasalarına göre IŞİD'le iletişim kurmak yasadışı sayılırken, Ya'alon'un açıklamaları sonrası IŞİD'in özrünü nasıl ilettiği merak konusu oldu. Ya'alon'un söyleşide bu konuda ayrıntı vermemesi sonrası gazetecilerin ulaştığı sözcüsü de açıklama yapmadı. İsrail ordusu da soruları yanıtsız bıraktı.

Times of Israel gazetesinin haberine göre Ya'alon, İsrail işgali altındaki Golan Tepeleri'nde Kasım 2016'da yaşanan kısa süreli çatışmadan söz ediyordu. Söz konusu olayda, IŞİD'le müttefik olan Halid bin Velid Ordusu adlı örgüt Golan Tepeleri'nde İsrail'a ait bir devriye aracına ateş açmış, ardından da İsrail ordusu bölgeyi hem havadan vurmuş hem de tank ateşine tutmuştu. Bu, IŞİD'le İsrail arasındaki ilk ve son çatışmaydı. (Dış Haberler)