Müslüman karşıtı siyasetçiye 2 bin euro para cezası

Fransa'da Müslüman öğrencilere karşı ırkçılık yapan belediye başkanına 2 bin euro para cezası...

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Aşırı sağcı Marine Le Pen'in cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ikinci tura kalması sonrası bir kez daha ırkçılık tartışmasına gömülen Fransa'da, Müslüman karşıtı açıklamaları nedeniyle bir belediye başkanına para cezası kesildi. Robert Menard, nefrete teşvik suçlamasıyla 2 bin euro para cezasına çarptırıldı.

Güneydeki Beziers kasabasının belediye başkanı olan Menard, Fransa'da okulların açıldığı 1 Eylül 2016 tarihinde 'çok fazla Müslüman öğrenci olduğu'nu söylemişti. Menard daha sonra LCI televizyonunda katıldığı programda da, "Benim kasabamda, kent merkezindeki bir okuldaki bir sınıfta, çocukların yüzde 91'i Müslüman. Bunun bir sorun olduğu açık. Hoşgörünün bir sınırı var" demişti. Marine Le Pen'in ırkçı partisi Ulusal Cephe'nin desteklediği bağımsız siyasetçi, tepkiler üzerine geri adım atmayarak "Sadece kasabamdaki durumu anlattım. Bu bir kanaat değil, gerçek" diye konuşmuştu.

Bu sözleri nedeniyle hakkında dava açılan Menard'a, 2 bin euro para cezası kesildi. Yargıcın, cezayı belirlerken savcının talep ettiği 1800 euronun üzerine çıkması da dikkat çekti. Yargıç, davayı açan insan hakları örgütlerinin 1000 euroluk mahkeme masraflarını da sildi. (Dış Haberler)