ABD'li koalisyon sözcüsü: Türkiye yeterli sürede uyarmadı

IŞİD karşıtı koalisyon sözcüsü Albay John Dorrian, Türkiye'nin hava harekatını eleştirdi. Bölgede ABD askerlerinin bulunduğunu söyleyen Dorian, "Uyarı, saldırılara bir saatten kısa bir süre kala yapıldı. Bu süre yeterli değildi" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye'nin Rojava ve Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi sınırlarındaki Şengal Dağı'nda YPG hedeflerini vurmasına bir eleştiri de IŞİD karşıtı uluslararası koalisyondan geldi. Koalisyon sözcüsü Albay John Dorrian, Türkiye'nin yaptığı uyarının yeterli olmadığını ve Rojava'da hedef alınan bölgenin 10 kilometre yakınında Amerikan askerlerinin bulunduğunu açıkladı.

Pentagon'a telekonferansla bağlanan Amerikalı albay, "Uyarı, saldırılara bir saatten kısa bir süre kala yapıldı. Bu süre yeterli değildi. Yapılan bir bildirimdi, bir ortaktan ve IŞİD'le mücadelede müttefikten bekleyeceğiniz türden bir koordinasyon kesinlikle değildi" dedi.

Dorrian, Rojava'da vurulan Karaçok Dağı'nın 10 kilometre yakınında IŞİD'e karşı YPG ile çalışan Amerikan askerlerinin bulunduğunu da açıkladı. Amerikalı albay, Türkiye'nin uyarısı ile saldırı arasındaki süreyi 'askerlerinin güvenliğini sağlamak' açısından yetersiz bulduklarını Türkiye'ye ilettiklerini de açıkladı.

Dorrian, Türkiye'nin yaptığı uyarının askerlerini güvenceye almaya elvermeyecek kadar 'yüzeysel' olduğunu belirtti. (Dış Haberler) 

Rusya: Türkiye'nin saldırıları kabul edilemezRusya: Türkiye'nin saldırıları kabul edilemez

Türkiye'den ABD'ye 'Şengal ve Rojava' yanıtıTürkiye'den ABD'ye 'Şengal ve Rojava' yanıtı

İran'dan Türkiye'ye Şengal tepkisiİran'dan Türkiye'ye Şengal tepkisi

Ömer Çelik: Asıl sorun ABD'nin YPG'lilerle fotoğraf vermesiÖmer Çelik: Asıl sorun ABD'nin YPG'lilerle fotoğraf vermesi