Peşmerge Bakanlığı'ndan Türkiye'ye kınama

TSK'nin Şengal'e düzenlediği harekâtın yankıları sürüyor. Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin Peşmerge Bakanlığı, harekâtta peşmergenin ölmesi hakkında 'Kabul edilemez' açıklaması yaptı, gerilimden PKK'yi sorumlu tuttu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin Peşmerge Bakanlığı, Türkiye'nin Şengal'e düzenlediği hava harekâtını kınadı. Harekâttan PKK'nin sorumlu tutulduğu açıklamada, "PKK'ye Şengal Dağı'ndan çekilme çağrısını yineliyoruz" denildi.

TSK saldırılarında en az beş peşmergenin öldürüldü ve dokuzunun yaralandığı belirtilirken, kınama açıklamasında "Peşmergenin şehit olması ve yaralanması üzücü. Peşmergenin Türk savaş uçakları tarafından bombalanması kabul edilemez" denildi.

'BÜTÜN SORUN PKK KAYNAKLI'

Peşmerge Bakanlığı açıklamada Şengal'de yaşananlardan PKK'yi sorunlu tutarak şu ifadeleri kullandı: "Ayrıca şunu da ilan ediyoruz ki, bütün sorun PKK'nin bölgedeki varlığından kaynaklanıyor. Bu varlık, bölge halkına ve Kürdistan bölgesine başağrısı ve sorun getirdi."

Bombardıman sonrası Rojava'dan ilk karelerBombardıman sonrası Rojava'dan ilk kareler

Bakanlık, PKK'nin tüm çağrılara rağmen bölgeden çekilmediğini de belirterek, "Burada güçlerini Şengal Dağı'ndan çekmeleri ve bölgedeki istikrarsıklık ile sorunları derinleştirmemeleri için PKK'ye yaptığımız çağrıyı yineliyoruz" ifadelerini kullandı. (Dış Haberler)