Müslim'den uluslararası koalisyona çağrı

PYD Eş Başkanı Salih Müslim'den Türkiye'nin Suriye ve Irak'taki hava saldırılarına tepki: Saldırı IŞİD'e yarıyor. Terörle savaşan bir halk sırtından vuruluyor. Koalisyon buna sessiz kalmamalı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - PYD Eş Başkanı Salih Müslim, TSK'nin Suriye ve Irak'taki YPG mevzilerini ilk kez doğrudan hedef almasına tepki gösterdi. TSK harekâtının IŞİD'e yaradığını savunan Müslim, uluslararası koalisyona seslendi.

Müslim, ABD liderliğindeki IŞİD karşıtı koalisyondan Türkiye'nin Rojava ve Şengal'deki saldırılarına tepki göstermesini istedi. Müslim, Türkiye'nin hava harekâtının IŞİD'in işine yaradığını savunarak, "Terörle savaşan bir halk sırtından vuruluyor. Koalisyon buna sessiz kalmamalı. Bu saldırıları kimse kabul etmemeli" dedi.

'SÜRPRİZ OLMADI, BEKLİYORDUK'

PYD Eş Başkanı, Türkiye-Suriye sınırındaki askeri yığınaktan dolayı böyle bir saldırıyı beklediklerini de söyledi. Müslim, "Durum gergin. Sınırda zaten hava saldırıları vardı ve Türkiye keşif uçuşları yapıyordu. Bunu bekliyorduk, bu bir sürpriz değil. Kürdistan halkını bu saldırılarla korkutamazlar" dedi.

NE OLMUŞTU?

TSK bu sabah Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ndeki Şengal Dağı ile Suriye'nin kuzeydoğusundaki Karaçok Dağı bölgelerinde 'PKK hedeflerine hava harekâtı düzenlendiğini' açıklamıştı. Hava saldırılarında onlarca YPG ve YBŞ üyesinin yanı sıra beş Peşmerge'nin de hayatını kaybettiği belirtiliyor. (Dış Haberler)

TSK ilk kez Şengal'i havadan bombaladıTSK ilk kez Şengal'i havadan bombaladı

SDG, YPG, ENKS, KDP... Suriye-Irak sözlüğü!SDG, YPG, ENKS, KDP... Suriye-Irak sözlüğü!