Le Pen istifa etti

Fransa'nın aşırı sağ adayı Marine Le Pen parti başkanlığından istifa etti. Le Pen iddialı ama anketlerde Macron önde gözüküyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Fransa'da aşırı sağ parti Ulusal Cephe'nin genel başkanı Marine Le Pen partisinin genel başkanlığından geri çekildiğini açıkladı. Fransa'nın bir dönüm noktasına yaklaştığını vurgulayan Le Pen, bu kararı cumhurbaşkanının bütün Fransa'yı birleştirmesi gerektiğine dair güçlü bir kanaat olduğu için aldığını açıkladı. Le Pen, "Şu andan itibaren Ulusal Cephe partisinin başkanı değil bir cumhurbarşkanı adayıyım. Kazanabiliriz, kazanacağız" dedi.

Jean Marie Le Pen, başından beri Fransa seçimlerinin favori adaylarından biri olarak anılıyordu. İlk turda bağımsız aday Emmanuel Macron'la aralarında sadece 3 puan fark vardı.  Buna rağmen çok sayıda anketlerde favori aday Macron olarak gösteriliyor. Çok sayıda ana akım partinin Macron'a yönelik desteğini açıklamasından sonra ikinci turda Macron'un Le Pen'i geçeceğine kesin gözüyle bakılıyor. Mevcut cumhurbaşkanı Francois Hollande ve Sosyalist Parti üyesi başbakan Manuel Valls Macron'a yönelik desteklerini açıkladılar. Buna ek olarak Le Pen'in ik turda 56 köyde 0 oy aldığı ortaya çıktı.

BABA LE PEN: 'TRUMP'I ÖRNEK ALMALIYDI'

Ulusal Cephe'nin kurucusu ve eski lideri olan Marine Le Pen'in babası Jean Marie Le Pen, kızının seçim kampanyasını eleştirdi. Jean Marie Le Pen Ulusal Cephe'nin çok fazla geriye yaslandığını söyleyerek “Kanımca gevşek bir kampanya yürüttü. Trump gibi açık ve agresif bir kampanya yürütülmeliydi” dedi. (Dış Haberler)