Trump 'Meds Yeghern' dedi

Trump, Ermeni soykırımının 102'nci yıldönümü nedeniyle yaptığı açıklamada 'Meds Yeghern' ifadesini kullandı. ABD Başkanı, "Türkler ve Ermenilerin bu acılı tarihi teslim etme ve bununla hesaplaşma yönündeki çabalarını memnuniyetle karşılıyoruz" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD Başkanı Donald Trump, Ermeni soykırımının 102'nci yıldönümü nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada Ermenice 'Büyük Felaket' anlamına gelen 'Meds Yeghern' ifadesini kullandı.

"Bugün, 20. Yüzyılın en büyük mezalimlerinden biri olan Meds Yeghern'de acı çekenleri hatırlıyor ve onların hatırasını anıyoruz" diyen Trump, "Masum hayatların kaybedilmesinin ve böylesine çok sayıda insanın acı çekmesinin yasını tutan Ermenilere katılıyorum" mesajı verdi.

'TÜRKLER VE ERMENİLERİN ÇABALARI'

Trump, "İnsanlık tarihinin bu karanlık bölümü hakkında düşünürken, aynı zamanda Ermeni halkının direncini de teslim ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Trump'ın açıklamasının son bölümünde Türk ve Ermeni toplumlarına yönelik şu cümleler yer aldı: "Bir daha gerçekleşmelerini engellemek için mezalimleri hatırlamalıyız. Türkler ve Ermenilerin bu acılı tarihi teslim etme ve bununla hesaplaşma yönündeki çabalarını memnuniyetle karşılıyoruz. Bu, daha adil ve hoşgörülü bir geleceğin temellerini inşa etmek açısından kritik bir adım. "

Trump'ın selefi Barack Obama da 24 Nisan açıklamalarında bu ifadeyi tercih ediyordu. (Dış Haberler)