Fransa'da seçimin galibi Macron ve Le Pen

Fransa'da yapılan seçimlerde Macron birinci Le Pen ise ikinci oldu. 7 Mayıs'ta yapılacak ikinci turda bu iki isim yarışacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Fransa, cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk turu için sandık başındaydı. 11 adayın yarıştığı cumhurbaşkanı seçiminin ilk tur oylaması, yerel saatle 20.00'de (TSİ 21.00) sona erdi.

France 2 kamu yayıncısı televizyon kanalının hazırlattığı sandık çıkışı anketine göre hiçbir aday, cumhurbaşkanı seçilebilmek için ilk turda gerekli yüzde 50 salt çoğunluğu elde edemedi.

Fransa'da Nusret'li oy kullanın çağrısıFransa'da Nusret'li oy kullanın çağrısı

Kesin olmayan sonuçlara göre 'En Marche' (Yürüyüş) Hareketinin lideri Emmanuel Macron, oyların yüzde 23.7'sini aldı. Aşırı sağcı Ulusal Cephe Partisi'nin (FN) adayı Marine Le Pen ise 21.7 oyla ikinci oldu.

SONUÇLAR 26 NİSAN'DA AÇIKLANACAK

Merkez sağdaki Cumhuriyetçiler Partisi'nin adayı François Fillon ile solcu aday Jean-Luc Melenchon ise yüzde 19,5'er oy aldı.

İlk tur seçimin resmi sonuçlarının Anayasa Konseyi tarafından 26 Nisan Çarşamba yerel saatle 20.00'ye (TSİ 21.00) kadar açıklanması bekleniyor.

Cumhurbaşkanlığı seçiminde Fransa'nın ana kara topraklarında 45.67, denizaşırı topraklarında 1.3 milyon seçmen tercihini kullandı..

İKİNCİ TUR 7 MAYIS'TA

Seçimin ilk turunda hiçbir aday yüzde 50'lik oy oranını yakalayamadığı için en çok oyu alan iki aday, yani Macron ve Le Pen, 7 Mayıs'ta yapılacak seçimlerde yarışacak. Kazanan aday 14 Mayıs'a kadar Cumhurbaşkanı François Hollande'dan görev devralacak. (Dış Haberler)

Etiketler Fransa seçim sonuç