Filistin'den intifada uyarısı

İsrail açlık grevindeki mahkumlarla görüşmeyi reddetti. Filistin, intifada uyarısı yaptı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Filistin yönetimi, İsrail devletini açlık görevindeki mahkumları ziyaret etmeyi reddetmesi sebebiyle eleştirdi. Filistyin yönetimi Mahkum İşleri Başkanı İsa Qaraqe, mahkumlardfan herhangi birinin hayatını kaybetmesi halinde bu  durumun yeni bir intifada sürecini başlatabileceği uyarısını yaptı.Isa Qaraqe, İsrail yönetiminin ilk önce 8 cezaevinde 1187 Filistinli mahkum olduğunu sonra bu rakamın 1500'lere kadar çıktığını hatırlattı. Qaraqe'nin rakamlarına dair İsrail'den herhangi bir doğrulama gelmedi.

Isa Qaraqe, eğer mahkumların talepleri karşılanmazsa daha çok tutuklunun greve katılacağını ve eylemden önce aylar süren müzakerelerin sonuç vermediğini hatırlatarak BM ve uluslararası kuruluşları duruma müdahale etmeye çağırdı.

İsrail Kamu Güvenliği Bakanı Gilad Erdan grevdeki mahkumlarha herhangi bir görüşme yapmayacağını açıkladı. Erdan, ordu radyosundan yaptığı konuşmada, "Onlar terörist ve yaptıklarının cezasını çeken katil mahkumlar. Onlarla tartışmak için herhangi bir sebebimiz yok" dedi

Özgürlük ve Onur başlığıyla duyurulan açlık grevinde telefonlara ve avukatlara  erişim, tecrit uygulamalarının kaldırılması ve daha düzdün sağlık hizmetleri gibi talepleri bulunuyor. Filistin yönetimi başbakanı Rami Hamdallah ve Filistin Kurtuluş Örgütü icra kurulu üyesi Henan Aşrawi mahkumlara yönelik desteklerini açıkladılar. (Dış Haberler)