Rus mahkemesi: St. Petersburg saldırısı için gereken para Türkiye'deki bir kişiden alındı

St. Petersburg saldırısıyla ilgili olarak bir kişi tutuklandı. Mahkeme kararında saldırı için gereken paranın Türkiye'deki bir kişi tarafından verildiği öne sürüldü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rusya'da, St. Petersburg metrosunda gerçekleşen bombalı saldırıyı hazırlayan kişi olduğu iddia edilen Abror Azimov'un ağabeyi Akram Azimov’un, tutuklandı. Mahkeme kararında Azimov'un saldırıyı hazırlamak için gereken parayı Türkiye’deki bir kişiden sağladığı iddia edildi.

Sputnik'in haberine göre, Moskova’daki Basman mahkemesinde, Rusya Soruşturma Komitesi’nin Akram Azimov’un tutuklanması yönündeki talebinin ele alındığı bir duruşma yapıldı.

Mahkeme kararında “Akram Azimov, St. Petersburg bombacısı Ekbercan Celilov ile telefon görüşmeleri yaptı ve Türkiye’deki bir terör örgütü üyesinden aldığı paraları Azimov’a aktardı” denildi.

St. Petersburg bombacısının giriş bileti Rusya'nın Türkiye elçiliğindenSt. Petersburg bombacısının giriş bileti Rusya'nın Türkiye elçiliğinden

'AZİMOV SAHTE BELGELER HAZIRLADI'

Türkiye’deki kişinin hangi örgüte bağlı olduğunun belirtilmediği kararda şu ifadelere yer verildi: “Soruşturma sonucunda, Azimov’un Celilov’la temas kurduğu ve ona para aktardığını gösteren verilere ulaşıldı. Azimov, saldırının hazırlanması için gereken mali kaynağı Türkiye’de bulunan aktif bir uluslararası terör örgütü üyesinden aldı. Bununla birlikte Azimov, örgüt üyelerinin Rusya topraklarında sorunsuz bir şekilde hareket etmesi için sahte belgeler düzenledi.”

St. Petersburg saldırısında failin kimliği açıklandıSt. Petersburg saldırısında failin kimliği açıklandı

‘AZİMOV İKİ KERE TÜRKİYE’YE GİTTİ’

Öte yandan mahkeme belgelerinde, Akram Azimov’un Aralık 2016-Mart 2017 arasında iki kere Türkiye’ye gittiği de belirtildi.

Federal Güvenlik Servisi (FSB), dün St. Petersburg metrosu bombacısını saldırıya hazırlayan kişi olduğundan şüphelenilen Abror Azimov'un ağabeyinin Moskova'da gözaltına alındığını ve Rusya Soruşturma Komitesi’ne teslim edildiğini açıklamıştı.

Soruşturma Komitesi Sözcüsü Svetlana Petrenko da, Azimov'un tutuklanması için mahkemeye başvuracaklarını kaydetmişti.