Paris'te silahlı saldırı

Fransa'nın başkenti Paris'te silahlı saldırı düzenlendi; 1 polis ve 1 saldırgan hayatını kaybetti. Saldırganların 2 kişi olduğu belirtilirken, bölgede operasyon başlatıldı. Saldırıdan yaklaşık bir saat sonra tekrar silah sesleri duyuldu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Fransa'nın başkenti Paris'te yaşanan silahlı saldırıda 1 polis hayatını kaybetti, 1 polis de yaralandı. Saldırganın da yaşamını yitirdiği saldırının ardından Şanzelize Caddesi trafiğe kapatıldı. İkinci saldırganın bulunması için operasyon devam ederken, tekrar silah sesleri duyuldu.

Saldırıyla ilgili IŞİD'in propogandasını yapan Amaq yayın organı, Paris Champs-Elysees’de gerçekleşen saldırıyı IŞİD'in üstlendiğini duyurdu.

Şanzelize Caddesi'nde uzun namlulu silahla polisle çatışmaya giren kişinin daha önce terör şüphesiyle fişlendiği öğrenildi. Saldırganın 1977 doğumlu olduğu ve 16 yıl önce polislere yine saldırıda bulunduğu bildirildi. İçişleri Bakanlığı, saldırganın evinde ve arabasında arama yapıldığını açıkladı. Araba araması sırasında bomba imha ekibi de görev yaptı.

Reuters'a konuşan görgü tanığı, saldırganın bir araçtan inerek otomatik silahla ateş açmaya başladığını söyledi. Aynı haberde saldırganların 2 kişi olduğu belirtildi. Diğer saldırganın bulunamaması nedeniyle, vatandaşlardan Şanzelize bölgesine gelmemeleri istendi.

fransa1

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande'ın kabineyi olağanüstü toplantıya çağırdı.

BFM kanalı ise polis tarafından öldürülen saldırganın 39 yaşında ve Fransa vatandaşı olduğunu, başkent yakınındaki Seine-Saint-Denis kasabasında doğduğu bilgisini verdi. Fransız televizyon kanalı, sabıkalı olduğu belirlenen saldırganın, istihbarat servisinin de takibinde olduğunu kaydetti. (DIŞ HABERLER)