Erdoğan ABD yolcusu

Washington ve Ankara, Erdoğan'ın ABD ziyaretine hazırlanıyor. Ziyaret Ramazan'dan önce gerçekleşebilir.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Referandum sonuçlarının ardından ABD Başkanı Donald Trump’la görüşen Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın, önümüzdeki dönem Washington’u ziyaret edeceği iddia edildi. Erdoğan’ın Washington’a ziyareti Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun dün akşam ABD’li mevkidaşı Rex Tillerson’la yaptığı telefon görüşmesinde kararlaştırıldı.

Beyaz Saray: Erdoğan'a telefonun öncelikli amacı tebrik değildiBeyaz Saray: Erdoğan'a telefonun öncelikli amacı tebrik değildi

'RAMAZANDAN ÖNCE ZİYARET'

Hürriyet'ten Uğur Ergan'ın haberine göre, Washington ve Ankara, Erdoğan ve Trump’un programlarını dikkate alarak en uygun zamanı belirlemek için çalışmalara başlayacak. Diplomatik kulislerde iki tarafın programının uygun olması halinde ziyaretin Ramazan ayının başlamasından (27 Mayıs) önce gerçekleşebileceği değerlendiriliyor.

RAKKA OPERASYONU GÜNDEMDE

Öte yandan Çavuşoğlu-Tillerson görüşmesinde bölgeler konular ve işbirliğinin yanı sıra Suriye konusu da ağırlıklı olarak ele alındığı belirtildi. Çavuşoğlu, Rakka operasyonuyla ilgili Türkiye’nin bilinen pozisyonunu bir kez daha anlatarak, PYD/YPG güçleri ile birlikte hareket edilmesine sıcak bakmadığını söyledi.