Barzani'nin temsilcisi: 'Hayır' Türkiye'yi karıştırır

KDP'nin Türkiye temsilcisi Ömer Mirani, referandumu değerlendirdi: 'Hayır' çıkarsa Türkiye daha da karmaşık hale gelebilir. Fakat 'evet' bir başka ihtimal, kapıların müzakere ve barış için yeniden açılması konusunda yeni bir şans içeriyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani'nin partisi KDP'nin Türkiye temsilcisi Ömer Mirani, 16 Nisan referandumundan 'hayır' oyu çıkmasının Türkiye'yi 'daha da karmaşık hale getireceğini' savundu. Mirani, 'evet' oyunun PKK ile barış müzakerelerini yeniden başlatabileceğini de öne sürdü.

KDP'ye yakın Rudaw gazetesine konuşan Mirani Kürtlere anayasa değişikliklerini iyi inceleme çağrısı yaparken, barış sürecinin yeniden başlayıp başlamayacağına dair soruya da şu yanıtı verdi: "Hiçbir zaman hayal kırıklığına uğramamalı, kapıları kapatmamalıyız. Her şey mümkün. Bana göre, 'hayır'ın Türkiye'nin kapıları yeniden açmasını sağlayacak türden bir yararı yok. Türkiye daha da karmaşık hale gelebilir. Fakat 'evet' bir başka ihtimal, kapıların müzakere ve barış için yeniden açılması konusunda yeni bir şans içeriyor. Ve hatta bazı taraflar aracı olabilir." (Dış Haberler)