Yolcuyu uçaktan sürükleyerek çıkardılar

ABD'de uçakta fazla bilet satılması sonucu yer kalmaması gerginliğe sebep oldu. Yerin para karşılığıi vermek istemeyen yolcuyu, şirket yetkilileri ve polis uçaktan sürükleyerek çıkardı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD havayolu şirketi United Airlines, fazla bilet sattığı için uçakta bazı yolcuların ayakta kalması sonrasında bir yolcunun yerini vermek istememesi sonrası şirket görevlileri ve yolcu arasında gerginlik yaşandı.

Havayolu şirketinin fazla bilet satması ve eğer tüm yolcular geldiği takdirde uçakta bazı yolcuların ayakta kalması sonucu United Airlines'ın Şikago-Louisville seferi yapan uçakta oturan yolculardan biri, kendisine para teklifi yapılsa da yerinden kalkmayı reddetti. Yolcunun kalkmayı reddetmesi sonucu polisin uçağa girdiği ve yolcuyu koridorda sürükleyerek dışarıya çıkarması uçaktaki diğer yolcular tarafından görüntülendi.

Havayolu şirketi olayı, uçakta kimsenin gönüllü ve para karşılığında yerini vermek istemediği ve sonrasında yolcuların check-in sıralarına göre rastgele seçildiğini açıkladı. Şirketin CEO'su Oscar Munoz olayın 'üzücü' olduğunu söyledi ve şirketi adına yolcularından özür diledi. (DIŞ HABERLER)