Başsavcı vekili, Sarraf ve Atilla davalarının birleştirilmesini istedi

ABD'de yargılanan Rıza Sarraf ile Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla'nın davalarının birleştirilmesi talep edildi. Başsavcı vekili Joon H. Kim, "suç niteliklerinin aynı olduğu"nu iddia etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'de tutuklanan Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla ile New York'ta bir yıldır tutuklu olarak yargılanan işadamı Rıza Sarraf’ın (Reza Zarrab) birleştirilmesi istendi. Başsavcı vekili Joon H. Kim, davaların birleştirilmesi için mahkemeye dilekçe verdi.

Sarraf hakkındaki iddianameyi hazırlayan ve daha sonra görevden alınan New York Güney Bölge Başsavcısı Preet Bharara’nın yerine vekalet eden Joon H. Kim, mahkemeye başvurdu. Kim, ABD’nin İran’a uyguladığı yaptırımları delme, bankacılık sahtekarlığı ve kara para aklama suçlamaları yöneltilen Rıza Sarraf ve aynı suçlamalarla tutuklanan Mehmet Hakan Atilla’nın davalarının birleştirilmesini istedi.

Başsavcı vekili Kim, mahkemeye sunduğu 29 sayfalık dilekçede, tutuksuz sanıklar Muhammed Zarrab, Can Zarrab, Kamelya Cemşidi ve Huseyin Najafzade’nin yanı sıra, tutuklu sanıklar Rıza Sarraf ve Mehmet Hakan Atilla’nın aralarında bulunduğu isimlerin, "suç niteliklerinin aynı olduğu gerekçesiyle" davaların birleştirilmesini talep etti.

Sarraf ve Atilla, 24 Nisan tarihinde New York’ta yargıç karşısına çıkacaklar. (DHA)