Esad: Kazanamazsak, Suriye haritadan silinir

Suriye lideri Esad, Hırvat gazetesine konuştu; "Bu savaşı kazanmazsak, Suriye haritadan silinir" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, altıncı yılını deviren iç savaşa dair "Bu savaşı kazanmazsak, Suriye haritadan silinir" dedi. Esad, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın El Nusra'yı 'ılımlı' göstermeye çalıştığını da savundu.

Hırvatistan'da yayınlanan Vecernji List gazetesine konuşan Suriye lideri Esad, ülkede devam eden iç savaşta zaferden başka seçenekleri olmadığını söyledi. Esad: "Umudumuz giderek büyüyor. Bu umut inanca dayanıyor. Zira inanç olmadan umut da olmaz. Ne olursa olsun, zaferden başka bir seçeneğimiz yok. Zira bu savaşı kazanmazsak, Suriye haritadan silinir" sözleriyle kendi açılarından savaşın hayatiliğini vurguladı.

Suriye'nin Moskova elçisi: Fırat Kalkanı bitmedi!Suriye'nin Moskova elçisi: Fırat Kalkanı bitmedi!

'ERDOĞAN, NUSRA'NIN SAKALINI KESMEK İSTEDİ'

Türkiye'nin Suriye'deki askeri varlığına dair bir soruyu yanıtlayan Esad, Suriye resmi haber ajansı SANA'nın haberine göre, Erdoğan'ın Suriye'deki El Nusra ve El Kaide bağlantılı silahlı gruplara 'yüz nakli' yapmaya çalıştığını söyledi: "Erdoğan, bu gruplara verdiği destekten dolayı dünya çapında eleştirilere maruz kaldı. Bu noktada bu örgütlere 'yüz nakli' yapmaya çalıştı, yeni isimler belirlemelerini, sakallarını kesmelerini ve 'ılımlı' gibi görünmelerini istedi" dedi.

'İZİNSİZ GİREN HER ASKER İŞGALCİDİR'

Suriye'nin kuzeyinde YPG'nin ana omurgasını oluşturduğu SDG'nin kontrolündeki bölgelerde bulunan ABD ordusunun varlığını 'işgal gücü' olarak gördüklerini söyleyen Esad: "Suriye hükümetinden izin almadan havadan ya da karadan bireysel dahi olsan giren her asker bizim için işgal gücüdür. Bu Suriye'ye yönelik saldırganlık ve yasa dışı uygulamalardandır" ifadelerini kullandı. (DIŞ HABERLER)

Arap basınında geçen hafta: Esad’ı devirmekten, güvenli bölgeyeArap basınında geçen hafta: Esad’ı devirmekten, güvenli bölgeye

8 soruda Suriye'de 'kimyasal saldırı'8 soruda Suriye'de 'kimyasal saldırı'

Trump: Esad'a karşı tavrımız değiştiTrump: Esad'a karşı tavrımız değişti