Dünya Sağlık Örgütü'nden kimyasal açıklaması

Dünya Sağlık Örgütü, Suriye'nin İdlib bölgesinde hayatını kaybedenlerin 'sinir gazı'ndan etkilendiğini açıkladı. Sinir gazının kime ait olduğu konusundaysa taraflar birbirini suçlamaya devam ediyor...

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Suriye'de kimyasal saldırı iddiası hakkında Dünya Sağlık Örgütü'nden (DSÖ) de açıklama geldi. DSÖ, yaralıların ve hayatını kaybedenlerin sinir gazıyla bağlantılı semptomlar gösterdiğini açıkladı.

Ölü sayısının en az 70 olarak verildiği DSÖ açıklamasında, mağdurların sinir gazını da kapsayan organik fosfor kategorisinde bir kimyasal maruz kalan kişilerdeki semptomları gösterdiği belirtildi. DSÖ, hayatını kaybedenlerin bedenlerinde başka bir yaralanma bulunmadığına dikkat çekerek, ölüm sebebinin bu gaz olma ihtimalinin çok yüksek olduğunu açıkladı.

DSÖ, Türkiye'deki uzmanlarının İdlib'deki meslektaşlarına yardım ettiğini de duyurdu.

Suriyeli isyancılar ve Batı dünyası İdlib'deki ölümlerden Suriye yönetimini sorumlu tutarak, hava saldırısında kimyasal gaz kullanıldığını savunuyor. Suriye yönetimi ve Rusya ise havadan gaz atılmadığını, saldırı sırasında muhaliflerin kendilerinin sahip olduğu bir kimyasal gaz deposunda sızıntı meydana geldiğini belirtiyor. (Dış Haberler)

8 soruda Suriye'de 'kimyasal saldırı'8 soruda Suriye'de 'kimyasal saldırı'