Tunus'da ezan remix'i kulüp kapattırdı

Tunus'da bir gece kulübünde ezan sesinin bulunduğu bir şarka çalmasından sonra mekan kapatıldı. Yetkililer mekan sahibinin gözaltına alındığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Tunus'un Nabil kentindeki bir gece kulübünde ezan sesinin olduğu bir parçanın 'remix' halinde çalınmasından sonra başlatılan soruşturmada mekanın kapatılmasına karar verildi.

Tunus'un kuzeydoğusunda bulunan Nabil kentinde bir gece kulubünde içinde ezan sesi olan bir parçanın çalınması videosunun internette yayılmasından sonra ülkede tepki yarattı. AFP'nin haberine göre, Cuma günü iki İngiliz DJ tarafından kentin turistik bölgelerinden Hammamet'deki bir müzik festivalinde çaldıkları parçadan sonra gelen tepkilerin ülke gündemine gelmesinden sonra soruşturma başlatıldı.

'KUTSALIMIZA SALDIRIYA İZİN VERMEYİZ'

Soruşturmanın açılmasından sonra "ahlak dışı ve kamuoyu öfkesine neden olabilecek hareket" suçlaması ile mekan sahibinin gözaltına alındığını söyleyen Nabil Valisi Mnaoar Ouertani, "Olayı doğruladıktan sonra kapatma kararı verdik. Kutsallarımıza ve dini duygularımıza saldırılmasını kabul etmeyeceğiz" dedi.

Olayın organizatörleri internet üzerinden özür dilediklerini açıkladı. DJ Dax J de yayınladığı özür mesajında kimseye karşı saldırgan bir tutumda bulunmak istemediğini, yanlış anlaşıldığını söyledi. (DIŞ HABERLER)