Suriye'den Erdoğan'a 'yeni harekât' tepkisi

Suriye'nin Moskova Büyükelçisi Haddad, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'yeni harekât' sözlerine tepki gösterdi: Bu, ülkemizin egemenliğine yönelik aleni bir saldırı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Fırat Kalkanı'nın bittiğinden söz ederken kullandığı "Yeni harekâtların hazırlıklarını yapıyoruz" ifadeleri Suriye'nin tepkisini çekti. Suriye'nin Moskova Büyükelçisi Riyad Haddad, 'Türkiye'nin Suriye'de yeni operasyon düzenleme planlarının ve Suriye'deki Türk askeri varlığının' Şam yönetimi tarafından 'aleni bir saldırı' olarak gördüğünü ifade etti.

Sputnik'e konuşan Haddad, "Türkiye, ilk operasyonun tamamlanıp tamamlanmadığına bakılmaksızın yeni bir operasyona başlamak istiyor. Türk askerinin Suriye topraklarındaki varlığını en başından bu yana işgal olarak kabul ettik. Bu, ülkemizin egemenliğine yönelik aleni bir saldırı" dedi.

Haddad, 'ikinci operasyonun başlaması halinde bile Türk ordusunun Suriye topraklarında bulunmasına ilişkin pozisyonlarının değişmeyeceğini' söyledi.

Erdoğan, anayasa referandumu için Trabzon'da yaptığı mitingde, "Fırat Kalkanı Harekâtı'nın birinci etabını sona erdirdik. Şimdi diğer bölgelerde de terör örgütlerinin tepesine binmek için yeni harekâtların hazırlıklarını yapıyoruz" demişti. (Kaynak: Sputnik Türkiye)