Rakka operasyonu Kobani'den yönetilecek

YPG kontrolündeki Kobani'deki hava üssünün, Rakka operasyonunun ana karargâhı olarak kullanılacağı belirtiliyor. Voice of America, ABD'nin bölgede İncirlik haricinde beş hava üssüne daha erişimi olduğunu yazdı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD liderliğindeki uluslararası koalisyonun IŞİD'e karşı Rakka operasyonunun, Kobani'de Amerikan güçleri tarafından genişletilen havaalanından yönetileceği belirtildi. Voice of America sitesine konuşan Amerikalı yetkililer ve Suriye Demokratik Güçleri (SDG) komutanları, Kobani'nin Rakka operasyonunun karargâhı olacağını söyledi.

Amerikalı bir yetkili, Rakka'ya 110 kilometre mesafedeki üssün üssün bir süredir kullanıldığını aktarırken, SDG komutanı Nasser Hac Mansur da Kobani'deki pistin boyutu ve iyi donanımlı olması nedeniyle tercih edildiğini anlattı.

Amerikalı General Jay Silveria da, Kobani havalimanının sadece mart ayında 50'den fazla C-17 ve 100'den fazla C-130 askeri kargo uçağının inişi için kullanıldığını açıklamıştı.

SDG'nin Rakka yakınındaki Tabka hava üssünü de IŞİD'den geri alması sonrasında, ABD'nin bölgede İncirlik haricinde beş hava üssüne erişimi olduğu belirtiliyor. (Dış Haberler)

Etiketler Kobani IŞİD Rakka