IŞİD'den Bağdadi için 17 intihar saldırısı

IŞİD'in, lideri Ebu Bekir Bağdadi'yi kuşatma altındaki Musul'dan kaçırmak için kapsamlı bir operasyon yürüttüğü belirtiliyor. Öyle ki, Irak güçlerini geri püskürtüp yolu açmak için 17 intihar saldırısı düzenlenmiş.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - IŞİD lideri Ebu Bekir El Bağdadi'nin, Musul'dan  tam 17 intihar saldırısının düzenlendiği bir operasyonla kaçırıldığı belirtiliyor. Buna göre, örgüt Bağdadi'nin kaçabilmesi için Musul'un batısındaki kuşatmayı birkaç saatliğine yardı.

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanlık Divanı Başkanı Fuad Hüseyin, söz konusu olayın 19 Şubat'ta yaşandığını anlattı. "IŞİD, Musul'dan çıkan yolu birkaç saatliğine açmak için arabalarla 17 intihar saldırısı düzenledi ve Suriye'den savaşçılarını kullandı" diyen Hüseyin, örgütün böylesine büyük kayıplar verdiği bir operasyonu tek bir amaçla düzenleyebileceğini söyledi. Iraklı Kürt siyasetçi, "Ben, Bağdadi'yi kurtardıklarına inanıyorum" ifadelerini kullandı.

The Independent gazetesine konuşan Hüseyin, söz konusu operasyona Suriye'den destek veren IŞİD militanlarının bu ülkeye hemen döndüğünü ve sonrasında dinlenen radyo konuşmalarında örgütün başarılı bir operasyondan söz edildiğini anlattı. (Dış Haberler)