Amca Esad'ın mal varlığına el konuldu

Beşar Esad'ın sürgündeki amcasına ait İspanya'daki malvarlığına el konuldu. İspanya Yüksek Mahkemesi'nin 'suç örgütüne kara para aklama' soruşturması kapsamında Rıfat E

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İspanya Yüksek Mahkemesi, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın amcası 'suç örgütü için kara para aklama' suçlaması ile soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında Esad'ın küçük amcası Rıfat Esad'a ait 691 milyon euro değerinde mal varlığına el konuldu.

İspanyol mahkemesinin izni doğrultusunda İspanya'nın çeşitli noktalarında bulunan Rıfat Esad ve akrabalarına ait toplam 503 mülke kara para aklama suçlaması gerekçesiyle el konulması kararı verildi. Yargıç Jose de la Malta, Puerto Banus ve Marbella'daki mülklere ve onlarca banka hesabına el konulması kararını internetten yapılan bir açıklamada belirtti.

Beşar Esad'ın babası Hafız Esad'ın Suriye Devlet Başkanı olduğu dönemde yardımcılığını yapan Rıfat Esad, kardeşine darbe örgütlediği gerekçesiyle ülkeden sürüldü ve 1980'li yıllarda Fransa'ya yerleşti. Rıfat Esad'ın ülkesinden ayrılırken El Pais'in haberine göre 300 bin doları devlet kasasından aldığı iddia edildi. Rıfat Esad hakkındaki soruşturmada yer alan bir diğer iddia ise İspanya'nın güneyindeki suç örgütleri ile ortak kara para aklama. (DIŞ HABERLER)