Tatile 'küçük bavul'la çıkmanın beş yolu

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Tatile çıkarken bavullara sığmıyor, arkadaşlarınızın dalga konusu mu oluyorsunuz? Dönüşte de giymediğiniz tonla buruşuk kıyafeti yıkamak zorunda mı kalıyorsunuz? 'Verimli bavul yapma' konusunda bir kitap yazan Hitha Palepu, 'küçük bavul' yapmanın beş önemli yolunu Daily Mail'e anlattı:

MATEMATİK YAPIN

Kıyafetlerinizi 'tek parça'lar olarak değil, birden fazla kombinasyonun unsurları olarak düşünün. Gittiğiniz yere ve mevsime göre başta kazak, gömlek ve etek gibi parçaları birden fazla defa, farklı kombinlerle giyecek şekilde hazırlanın. Seksi bir elbise gibi tek bir defa giyeceğiniz bir 'fantazi' parça alın ama sayısını sınırlı tutun. Hitha Palepu, beş günlük bir seyahate bir tane 'fantazi' parça öneriyor.

ÇOK İŞLEV İYİDİR

Amacınız, bavulunuzu 'verimli' parçalarla doldurmak. Dolayısıyla şu soruların yanıtlarını düşünerek hazırlanın: Koton eşarbınız aynı zamanda plajda pareo yerine geçer mi? Düz ayakkabılarınızı veya sandaletlerinizi bavula attığınız pantolonların birden fazlasıyla giyebiliyor musunuz?

İÇ ÇAMAŞIRLARINI DOĞRU HESAPLAYIN

İç çamaşırları tatile giderken hem en çok unutulan, hem de hatırlandığında en çok yer kaplayan parçalardan... Boyutları küçük diye hepsini birden bavula atmayın; Hitha Palepu, 'gün başına bir buçuk tane' denklemini öneriyor.

AKSESUARLARI ABARTMAYIN

Kadınlar genellikle tatile çıkarken bütün takılarını yanlarına alıp, ne takacağına son anda karar vermeyi sever. Oysa hangi kombinasyonla hangi kolyeyi takacağınıza daha bavul yaparken karar vermek hem bavulda yer, hem de tatilde vakit kazandırır. Bu yolla bavulunuzu hafifleteceğinizi de unutmayın!

KOZMETİK ÜRÜNLER NASIL AZALTILIR?

Bavullarda en çok yer kaplayan parçaların kozmetik olduğu açık. Önce almak istediğiniz ürünleri listeleyin, ardından her gün ve birkaç günde bir kullandıklarınızı ayırın. 'Olmazsa olmaz'ları belirleyin; saçınız kıvırcıksa tabii ki jöle götüreceksiniz ama elma kokulu vücut losyonunu taşımasanız da olur... En son da, 'boyut küçültün'. 1 litrelik şampuan götürmek yerine küçük şişeler alın; yüz kreminizin tamamını tatilde sıcak ortamlara sokmak yerine, lens kutuları gibi küçük kaplara kullanacağınız kadarını alın. (Dış Haberler)