St. Petersburg metrosunda patlama

Rusya'nın St. Petersburg kenti şiddetli bir patlamayla sarsıldı. Metroda düzenlenen saldırıda 10 kişi öldü, 40 kişi yaralandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rusya'nın St. Petersburg kentinde metroda patlama meydana geldi. Rusya Sağlık Bakanı Veronika Skvortsova, saldırıda 10 kişinin öldüğünü, 40 kişinin de yaralandığını açıkladı.

Interfax ajansına konuşan bir kaynak, saldırının bir vagona bırakılan bavulun içindeki bombayla gerçekleştirildiğini söyledi.

'BİR BOMBA DAHA BULUNDU'

Patlamanın Sennaya Ploshchad ve Tekhnologichesky Institute istasyonlarının arasında meydana geldiği belirtiliyor. Interfax ajansına konuşan kaynaklar, kısa süre önce aynı bölgede bir patlayıcı daha ele geçirildiğini söyledi. Kentteki bütün metro istasyonları kapatılmış durumda.

St. Petersburg'daki yakınınız için Facebook'tan bilgi alabilirsinizSt. Petersburg'daki yakınınız için Facebook'tan bilgi alabilirsiniz

rusya ic

PUTİN: BÜTÜN OLASILIKLAR MASADA

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, parça tesirli bombayla düzenlenen patlama sırasında kentteydi. Putin 'patlamanın sebebinin henüz bilinmediğini' söylese de, "Terör dahil bütün olasılıklar masada" dedi.

BAŞSAVCILIK: TERÖR EYLEMİ

Başsavcılık açıklamasındaysa, 'terör eylemi' ifadesi kullanıldı.

NATO'DAN BAŞSAĞLIĞI

Rusya'ya AB ve NATO'dan da başsağlığı mesajları geldi. NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, patlamadan etkilenenlerin acısını paylaştığını belirtti.

Petersburg'taki saldırının şüphelisinin fotoğrafı yayınlandıPetersburg'taki saldırının şüphelisinin fotoğrafı yayınlandı

Rus istihbaratına yakın Life sitesi patlamadan ilk görüntüleri yayınladı: